Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo na sastanku FEAD III projekata u Karlovcu

Održana edukacija o komunikaciji u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’
27/05/2021
Umirovljenici, pridružite se Klubu umirovljenika i nekoj od njihovih brojnih aktivnosti!
28/05/2021

KOPRIVNICA – U četvrtak 27. svibnja 2021. godine djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovale su na sastanku u Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac vezano uz provedbu FEAD III projekta. Predavanje je održala Anna-Maria Radić voditeljica službe za EU i druge projekte u Hrvatskom Crvenom križu. Naglasak predavanja bio je na pripremi dokumentacije za nabavu roba u projektu te određivanju statusa društva s gledišta obveznika ZJN ili NOJN. Na sastanku su prisustvovala i druga Društva Crvenog križa koja sudjeluju u provedbi projekta te su međusobno podjeli svoja dosadašnja iskustva kako bi pomogli kolegama za što uspješniju provedbu.

GDCK Koprivnica zajedno sa 15 partnera provodi projekt ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’ u okviru natječaja tadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“. Razdoblje provedbe je 12 mjeseci, od 19. listopada 2020. godine do 19. listopada 2021. godine.

Specifični cilj projekta je ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih – djece kao direktnih korisnika ovog projekta koji se neće razlikovati od svojih vršnjaka, tako i njihovih roditelja i obitelji. Podjelom kompleta opreme postiže se bolja socijalizacija i integracija djece u školama kao njihovoj primarnoj lokalnoj zajednici, a potporom roditeljima doprinosi se smanjenju njihove socijalne isključenosti.

U sklopu FEAD III projekata GDCK Koprivnica partner je Gradskom društvu Crvenog križa Križevci „Školski pribor za školarce u središnjoj Hrvatskoj i Banovini“, te Gradskom društvu Crvenog križa Sisak u sklopu projekta “Humanitarni paket za Banovinu i sjevernu Hrvatsku” a sve u okviru Poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“ Fond Europske pomoći za najpotrebitije.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content