Održana edukacija o komunikaciji u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’

Mobilni tim koprivničkog Crvenog križa podijelio 40 paketa u Drnju i Legradu
26/05/2021
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo na sastanku FEAD III projekata u Karlovcu
28/05/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajedno s partnerima projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’ održali su u ponedjeljak 24. svibnja i u srijedu 26. svibnja 2021. godine edukaciju o horizontalnim temama pod nazivom ‘Pristup i suradnja s nacionalnim manjinama’, a angažirani predavač je bio Igor Čerenšek magistar psihologije.

Održana edukacija usmjerena je na razvoj znanja, sposobnosti i vještina komuniciranja koje se mogu primijeniti u radu s nacionalnim manjinama. Edukacija je odrađena kao Mentalni Trening (MT), jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal. Komunikacija je osnovni alat za izgradnju odnosa, a ako se pravilno koristi ona je osnovna prevencija sukoba i temelj društvene komponente mentalnog zdravlja. Na održanoj edukaciji polaznici su naučili kako pristupati i komunicirati s nacionalnim manjinama koristeći napredne komunikacijske alate i jednostavne tehnike mentalnog treninga koje pomažu u očuvanju odnosa, ali i održavanja vlastite kontrole i stabilnosti u komunikaciji.

Na edukaciji je sudjelovalo 12 osoba, predstavnici partnera Grada Koprivnice i Centra za socijalnu skrb, te zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Edukacija je trajala dva dana, 10 školskih sati, kroz predavanje svaki sudionik je dao svoj doprinos kroz doživljeno iskustvo na zadanu temu što će se iskoristi za poboljšanje modela rada i primijeniti u novom Centru za pomoć u kući Koprivnica.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren je projekt ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’, u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. srpnja 2020. godine u iznosu od 14.884.891,35 kuna s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od 15. svibnja 2020. godine do 15. svibnja 2023. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a projektni partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content