Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica od svojeg početka djelovanja sustavno radi na pomoći socijalno ugroženim osobama, kojima je pomoć najpotrebnija i koji nisu u mogućnosti sami se organizirano pobrinuti za svoje svakodnevne potrebe, a kao cilj poboljšavanje kvalitete života.

Kantina – Gradska kuhinja

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedno je od rijetkih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj koje je u suradnju sa jedinicom lokalne samouprave – Grad Koprivnica – uvidjeli potrebu za pomoći svojim sugrađanima u rješavanju njihovih svakodnevnih egzistencijalnih pitanja: barem jedan topli obrok dnevno. Time je upotpunjen Socijalni program Grada Koprivnica na zadovoljstvo mnogih naših sugrađana.
Kantina – Gradska kuhinja otvorena je u svibnju 2001. godine, kao objekt zatvorenog tipa za pružanje usluga prehrane članova Crvenog križa i članova njihove uže obitelji, a što je u skladu sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti na osnovu kojega je izdano Rješenje Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Službe za gospodarstvo od 11. 04. 2002. godine.

Korisnici ovog programa su korisnici sredstava iz Socijalnog programa Grada Koprivnica, Centra za socijalnu skrb i članovi Crvenog križa. Članovi Hrvatskog Crvenog križa mogu biti fizičke i pravne osobe koje ispune pristupnicu u članstvo i plate godišnju članarinu 6,00 € (45,21 kuna - tečaj 7,53450 kuna). Dobrovoljni davatelji krvi su članovi bez obveze plaćanja članarine, ukoliko se svoga prava ne odreknu. Danas se u ovom objektu priprema od 150-160 obroka dnevno. Cijena obroka u Pučkoj kuhinji za članove Hrvatskog Crvenog križa je 3,25€ po obroku, a dostava na području grada Koprivnice je 0,75 € , a za okolicu grada 1 €.