Za 159 osnovnoškolaca s područja našeg djelovanja osigurali smo komplete sportske opreme

Ponedjeljak, 6. rujna u KTC-u provodi se akcija prikupljanja donacija
01/09/2021
Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce” na kampu u Pagu
06/09/2021

KOPRIVNICA –  U sklopu projekta ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’ djelatnici i volonteri GDCK Koprivnica počeli su s podjelom kompleta sportske opreme za učenike osnovnih škola s područja našeg djelovanja. Za 159 učenika, čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade (ZMN), osigurani su paketi u kojima su dva para tenisica za dvoranu i vanjski prostor, dvije majice, trenirka, kratke sportske hlače te vrećica za opremu.

Uz podjelu opreme, roditelji ili skrbnici učenika viših razreda osnovnih škola, educirat će se o sustavu socijalnih prava i usluga uključujući područje odgoja, obrazovanja i zdravstvene skrbi te su im podijeljeni letci na istu temu. Uz nositelja GDCK Koprivnica, partneri u projektu su Hrvatski Crveni križ, GDCK Sisak, GDCK Križevci, GDCK Đurđevac, ODCK Topusko, GDCK Glina, ODCK Dvor, GDCK Kutina, GDCK Petrinja, ODCK Gvozd, GDCK Bjelovar, GDCK Čazma, GDCK Garešnica, GDCK Grubišno Polje i GDCK Ivanić Grad. U projektu će se podijeliti 911 kompleta školske opreme za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole, a čija djeca su iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade.

GDCK Koprivnica provodi projekt ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’ u okviru natječaja tadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“.

Specifični cilj projekta je ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih – djece kao direktnih korisnika ovog projekta koji se neće razlikovati od svojih vršnjaka, tako i njihovih roditelja i obitelji. Podjelom kompleta opreme postiže se bolja socijalizacija i integracija djece u školama kao njihovoj primarnoj lokalnoj zajednici, a potporom roditeljima doprinosi se smanjenju njihove socijalne isključenosti.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content