Umirovljenici, pridružite se Klubu umirovljenika i nekoj od njihovih brojnih aktivnosti!

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo na sastanku FEAD III projekata u Karlovcu
28/05/2021
Umirovljenici uživali u filmu „Zaboravljena jela Podravine“
01/06/2021

KOPRIVNICA – Klub umirovljenika, kojeg je osnovalo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta „Volonter penzioner“, iznimno je aktivan. Većina programa odvija se u prostorijama Kluba umirovljenika na Trgu E. Kumičića 4, a organiziramo i posjete drugim zanimljivim mjestima i programima u gradu.

Protekli tjedan u Klubu umirovljenika je gostovala psihologinja Nina Hrenić s predavanjem „Prilagodba na životne promjene“, policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović popričala je s umirovljenicima na temu „Ne dajte se prevariti!“, u programu Kreativna srijeda članice su izrađivale čestitke koje ćemo u različitim prigodama dijeliti članovima i korisnicima GDCK Koprivnica, družili smo se uz projekcije fotografija Podravine i čitali novine. Članovi Kluba posjetili su Galeriju Koprivnica i tamo razgledali aktualne izložbe, rekreirali se na bazenima Cerine, vježbali na otvorenoma, ali i pomagali u organiziranom masovnom cijepljenju te volontirali u Socijalnoj samoposluzi.

Od programa idući tjedan izdvajamo projekciju filma „Zaboravljena jela Podravine“ u utorak, 1. lipnja u 10 sati u Klubu umirovljenika. Radi se o dugometražnom turističkom filmu o starinskim jelima i receptima. Izdvajamo i predavanje i radionicu „Internet i društvene mreže za treću životnu dob“, koje će održati Robertina Zdjelar, a umirovljenicima će u radu s laptopima i tabletima pomagati članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa. Taj program u Klubu umirovljenika počinje u petak, 4. lipnja u 10 sati.

Član Kluba može postati svaki umirovljenik. Svi programi su besplatni. Za učlanjenje samo treba donijeti osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini. Klub umirovljenika otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066. Umirovljenici, pridružite nam se!

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content