Edukacija u sklopu projekta ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’

Umirovljenici razgledali Čarlijeve igračke i ostale izložbe u Galeriji Koprivnica
14/04/2021
U ponedjeljak 19. travnja 2021. započinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi!
14/04/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekata „Školski pribor za školarce u središnjoj Hrvatskoj i Banovini“  u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci održalo je u utorak, 13. travnja 2021. godine edukaciju za djelatnike i volontere nositelja projekta i partnere.

Edukacija je održana na temu sustava socijalnih prava i usluga uključujući područje odgoja, obrazovanja i zdravstvene skrbi odnosno „trening trenera“.l Kad završe ovu edukaciju, oni će obučiti ostale djelatnike i volontere uključene u distribuciju pomoći i kontaktiranje s korisnicima te savjetovati i educirati korisnike koji će biti primatelji paketa školske opreme.

Edukacija je održana online putem platforme ZOOM, a vodila ju je Kristina Frtalić, diplomirana socijalna radnica, magistra znanosti iz teorije i metodologije socijalnog rada.

GDCK Koprivnica provodi projekt ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’ u okviru natječaja tadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“. Uz nositelja GDCK Koprivnica, partneri u projektu su Hrvatski Crveni križ, GDCK Sisak, GDCK Križevci, GDCK Đurđevac, ODCK Topusko, GDCK Glina, ODCK Dvor, GDCK Kutina, GDCK Petrinja, ODCK Gvozd, GDCK Bjelovar, GDCK Čazma, GDCK Garešnica, GDCK Grubišno Polje i GDCK Ivanić Grad. Razdoblje provedbe je 12 mjeseci, od 19. listopada 2020. godine do 19. listopada 2021. godine.

Specifični cilj projekta je ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih – djece kao direktnih korisnika ovog projekta koji se neće razlikovati od svojih vršnjaka, tako i njihovih roditelja i obitelji. Podjelom kompleta opreme postiže se bolja socijalizacija i integracija djece u školama kao njihovoj primarnoj lokalnoj zajednici, a potporom roditeljima doprinosi se smanjenju njihove socijalne isključenosti.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content