U Osnovnim školama Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski predstavljene „pijane naočale“

Međunarodni dan volontera obilježen u Osnovnoj školi Braća Radić
08/12/2017
U Kauflandu akcija „Vaš dar za pravu stvar“
08/12/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15.prosinca, nastavilo je s predstavljanjem takozvanih „pijanih naočala“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti. Tako su u Osnovnoj školi Braća Radić voditeljica podmlatka Lidija Molnar i djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Antonija Habajec uz pomoć članica Kluba mladih pokazale učenicima kakva je percepcija ljudi koji su u alkoholiziranom stanju.
Nakon toga održana je i prezentacija u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski gdje su policijski djelatnici Maja Gregurović i Zoran Kapusta u sklopu projekta „Zdrav za 5“ ukazali učenicima dva 8. razreda na štetnosti pijenja alkohola te im pokazali i neke video materijale kako bi vidjeli što sve djeca i odrasli rade kada previše popiju, kako alkohol djeluje, zašto uopće počinju piti. Osim toga njihov kolega Mato Radotović predstavio je projekt „Mir i dobro“ kojem je cilj sprječavanje stradavanja djece pri uporabi petardi i ostalih pirotehničkih sredstava. Nakon toga djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Antonija Habajec im je prezentirala 5 tipova takozvanih „pijanih naočala“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti od 0,4 do iznad 2,5 promila te su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.
Glavni cilj ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj je promicanje nepijenja alkohola kao rizičnog čimbenika za razvoj ovisnosti o alkoholu, ali i ozbiljnog rizičnog čimbenika za razvoj različitih tjelesnih bolesti.

hck
hck

Odgovori

Skip to content