U Dječjem vrtiću Tratinčica prikupljeno 528 kg donacija za Socijalnu samoposlugu

Koprivnički Crveni križ zaposlio 26 gerontodomaćica koje će brinuti o 156 korisnika
26/04/2024
Obilježavanje Tjedna Crvenog križa
08/05/2024

KOPRIVNICA – Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica preuzeli su u četvrtak, 25. travnja 2024. u Dječjem vrtiću Tratinčica prehrambene i higijenske proizvode, koje su mališani iz svih objekata prikupili uz pomoć roditelja, baka i djedova te svojih odgajateljica. Uz razgovor o tome što se sve radi u koprivničkom Crvenom križu, u nošenju donacija iz vrtića u kombi djelatnicima su pomogli veseli mališani. Dopremljene donacije su u sjedištu GDCK Koprivnica razvrstane i pospremljene na police, u čemu su pomogli volonteri. Ukupno je u Dječjem vrtiću Tratinčica prikupljeno 1027 prehrambenih proizvoda teških 469 kilograma te 163 higijenska proizvoda težine 59 kilograma.

Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu koprivničkog Crvenog križa pokrenule su odgojiteljice u povodu Svjetsko dana činjenja dobrih djela, 14. travnja, kako bi djecu od malih nogu naučila pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 18 godina, a danas je to globalni događaj koji se obilježava u više od 110 zemalja širom svijeta.

Polaznici svih odgojnih skupina su u tjednu od 15. do 19. travnja sa svojim odgajateljicama pričali o humanosti i solidarnosti, pri čemu im je pomoć bila slikovnica Drvo dobrih djela dobivena lani od Hrvatskog Crvenog križa, a ujedno su se u kutijama po svim vrtićkim skupinama prikupljale donacije za Socijalnu samoposlugu. Pri preuzimanju donacija djelatnici koprivničkog Crvenog križa razgovarali su s djecom o važnosti pomaganja jednih drugima, prijateljstvu, empatiji, doniranju i volontiranju te su pozvali najmlađe sugrađane i njihove odgojiteljice da ih posjete i vide gdje su njihove namirnice završile.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove hvale vrijedne akcije, koja je dobrano napunila police naše Socijalne samoposluge i sigurno će razveseliti brojne korisnike. Budući da je u DV Tratinčica prikupljeno mnogo prehrambenih i higijenskih proizvoda, ovaj tjedan će u Socijalnoj samoposluzi humanitarne pakete dobiti mnogo više korisnika nego inače.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content