Koprivnički Crveni križ zaposlio 26 gerontodomaćica koje će brinuti o 156 korisnika

Zabavne edukacije u povodu Dana planeta Zemlje
26/04/2024
U Dječjem vrtiću Tratinčica prikupljeno 528 kg donacija za Socijalnu samoposlugu
30/04/2024

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica potpisalo je ugovore o radu s 26 gerontodomaćica, koje će idućih 30 mjeseci pomagati korisnicima na području šest općina. Svečanost je održana u petak, 26. travnja 2024. u sjedištu GDCK Koprivnica, a prisustvovali su joj čelnici općina na čijem će području one brinuti o ukupno 156 korisnika.

Gerontodomaćice su zaposlene kroz projekt Naša pomoć – vaša podrška, za čiju je provedbu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije koprivničkom Crvenom odobrilo 1.170.000,00 eura bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus.

Partneri u projektu su općine Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja, Gola i Peteranec. Ukupno 26 osoba koje su potpisale ugovore za radno mjesto radnice za pomoć u kući će korisnicima s tog područja pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu. Korisnici su starije osobe s niskim primanjima ili osobe s invaliditetom, a ukupno ih je 156.

Prilikom potpisivanja ugovora ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev objasnila je okupljenima glavne djelatnosti i načela društva, kao i što će sve od 1. svibnja biti njihov posao. Potpisivanju ugovora prisustvovali su općinski načelnici Novigrada Podravskog, Gole, Peteranca i Koprivničkih Bregi – Zdravko Brljek, Stjepan Milinković, Ivan Derdić i Mato Kuzminski te iz Općine Hlebine administrativni referent Đurđica Kovaček.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content