Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

U Dječjem vrtiću Tratinčica prikupljeno 528 kg donacija za Socijalnu samoposlugu
30/04/2024
Predsjednik RH odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi
11/05/2024

KOPRIVNICA – U Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja 2024. godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će organizirati niz aktivnosti.

  • srijeda 8. svibnja i tijekom cijelog svibnja na prigodnim svečanostima, učenici svih prvih razreda osnovnih škola s područja našeg djelovanja bit će primljeni u podmladak Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  • srijeda 8. svibnja pa do 15. svibnja već tradicionalno, u Tjednu Crvenog križa u Kauflandu provodimo akciju “Vaš dar za pravu stvar”. Na ulazu će biti postavljene košare u kojima kupci mogu ostaviti svoje donacije za Socijalnu samoposlugu, s tim da će tih dana od 9 do 13 sati u Kauflandu biti i naši volonteri. Kupcima će dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije. Pozivamo sugrađane da doniraju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine te tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naravno, svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Herešinska 33, u vremenu od 7 do 15 sati. Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.
  • četvrtak 9. svibnja organiziramo odlazak sedmoro darivatelja s područja djelovanja koprivničkog Crvenog križa koji su u 2022. godini darovali krv više od stotinu puta predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću koji će im uručiti odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka.
  • petak 10. svibnja dobrovoljni darivatelji krvi iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica, koji su ove godine prvi put darivali krv, na Dan škole primit će priznanja od GDCK Koprivnica za taj humani čin kao podstrek za nastavak darivanja i spašavanje tuđih života.
  • subota, 11. svibnja ekipa podmlatka Crvenog križa Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice i ekipa mladih iz Srednje škole Koprivnica natjecat će se na jubilarnom 25. Natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu.
  • ponedjeljak 13. svibnja počinjemo s organizacijom akcija dobrovoljnog darivanja krvi u našem središtu u Herešinskoj 33, koje traju sve do četvrtka, a u petak akciju dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj. Pozivamo sve ljude velikog srca da daruju dio sebe kako pomogli onima kojima ta krv znači život, a točne satnice i raspored pogledajte na našoj web i facebook stranici
  • u Tjednu Crvenog križa organiziramo edukacije iz pružanja prve pomoći, koje će polaziti odgojno-obrazovni djelatnici iz Osnovne škole Gola i Osnovne škole Koprivnički Bregi

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content