Županijski interventni tim Crvenog križa sudjelovao na vježbi spašavanja na Dravi

Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljena 124 kilograma hrane
12/10/2021
Kreativna i vesela srijeda u Klubu umirovljenika „Volonter penzioner“
13/10/2021

KOPRIVNICA – Članovi Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su u terenskoj vježbi ‘Potraga za nestalom osobom na rijeci Dravi 2021.’ u organizaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Vježba je održana 12. listopada 2021. godine, u prijepodnevnim satima na obali rijeke Drave te na jezeru Ješkovo na području Općine Gola. Po scenariju vježbe, služba 112 primila je telefonsku dojavu o nesreći na Dravi i nestanku osobe, a po pronalasku nestale osobe ustanovljeno je da je sudjelovala u prevrtanju kanua i da se ozlijeđena osoba izvukla na obalu u stanju šoka.

Volonteri Županijskog interventnog tima Crvenog križa Zdravko Janković, Vesnica Samardžić, Stjepan Lončar, Franjo Huđek  te Marija Čižmek sudjelovali su u uspješnoj potrazi za nestalom osobom, a kako bi ozljede na nestaloj osobi bile što uvjerljivije pobrinula se s realističnim prikazom ozljeda Marija Čižmek.

U akciji spašavanja sudjelovale su i operativne snage vatrogasne zajednice, DVD-a Gola, HGSS, MUP te Zavod za hitnu medicinu.

U  ime Županije i županijskog Stožera civilne zaštite vježbi su prisustvovali župan Darko Koren, načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo viđenim i ustvrdio da je želja stožera i dalje uvježbavati operativne snage civilne zaštite da budu uigrani, da mogu sve na vrijeme napraviti i isto tako spasiti nekoga ako zatreba.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content