Zaposlenici GDCK Koprivnica u službenom posjetu Britanskom Crvenom križu

Edukacija o načinima i mogućnostima rada s beskućnicima “Centar za pomoć u kući Koprivnica”
01/12/2022
Predstavljen novi stručni rad o zdravstvenim navikama umirovljenika
02/12/2022

KOPRIVNICA – Troje zaposlenika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica boravilo je u Londonu, u trodnevnom službenom posjetu Britanskom Crvenom križu. Glavni cilj posjeta bio je upoznati se s iskustvima britanskih kolega u radu s beskućnicima, ali i ostalim primjerima dobre prakse u pružanju različitih socijalnih usluga.

Ravnateljica GDCK Koprivnica i voditeljica projekta Centar za pomoć u kući Adela Sočev, voditelj Službe traženja i djelovanja u kriznim situacijama Juraj Pavlić te voditelj Pučke kuhinje i glavni kuhar Kristijan Kolarek su tijekom boravka u Londonu upoznali na koje sve načine tamošnji Crveni križ pomaže beskućnicima. Posjet je bio vezan uz projekt koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica Centar za pomoć u kući Koprivnica. Na brojnim poslovnim sastancima predstavnici koprivničkog Crvenog križa imali su prilike upoznati rukovodeće osobe Službe za međunarodne osobe u Crvenom križu UK, Službe za rad s izbjeglicama, Službe za djelovanje u kriznim situacijama, Socijalnim dućanom koji prodaje rabljenu i doniranu odjeću te drugim službama.

Prilikom posjeta jednoj od socijalnih trgovina Crvenog križa u Londonu upoznali su se s njezinim radom te načinom financiranja i funkcioniranja. Posjetili su i Ured koji se bavi novčanim asistencijama socijalno ugroženom tamošnjem stanovništvu. U tom Uredu su se upoznali s radom službe i pozivnog centra te na koji način asistiraju socijalno ugroženima kod novčanih transakcija. Naime, Britanci svojim sugrađanima pomažu najviše financijskim uplatama. Ujedno, djelatnici koprivničkog Crvenog križa u Londonu su posjetili Hackney centar koji se bavi beskućnicima, nastojeći im omogućiti dostojanstven život. Kroz centar ih je provela voditeljica te im ukazala na sve prednosti i nedostatke koje takva ustanova nosi i s kojim problemima se susreću u radu s desetinama beskućnika. U dnevnom centru beskućnicima je omogućen obrok, pranje i sušenje rublja, donacija odjeće i društvene aktivnosti.

Iskustva koja su čuli od kolega u Londonu pomoći će u radu koprivničkom Crvenom križu i bit će im velika pomoć kako bi što bolje mogli reagirati u sličnim situacijama. Ono što je naglašeno prilikom posjeta jest važnost prevencije rada s osobama koje su u riziku od beskućništva.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content