Edukacija o načinima i mogućnostima rada s beskućnicima “Centar za pomoć u kući Koprivnica”

Za Socijalnu samoposlugu u Supernovoj prikupljeno 160 kg hrane i 36 higijenskih proizvoda
26/11/2022
Zaposlenici GDCK Koprivnica u službenom posjetu Britanskom Crvenom križu
01/12/2022

KOPRIVNICA – “Načini i mogućnosti rada s beskućnicima“ bila je tema edukacije, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo za svoje zaposlenike. Edukacija je održana od 28. do 30. studenog 2022. godine u prostorijama društva, a edukaciju su vodili dva predavača, Zvonko Mlinar iz Hrvatske mreže za beskućnike i Danijel Vuga iz udruge Dom nade. Na edukaciji je sudjelovalo 12 osoba, djelatnici nositelja i predstavnici partnera u projektu.

Prvi dio edukacije održao je Danijel Vuga, predsjednik Udruge DOM NADE. Predavač je predstavio rad udruge DOM NADE i načine na koji pristupaju beskućništvu. Upoznao je zaposlene i partnere o pojmu beskućništva, uzrocima koji vode do beskućništva te na koji način se boriti protiv beskućništva. Drugi dio edukacije održao je predavač Zvonko Mlinar, izvršni predsjednik Hrvatske mreže za beskućnike u trajanju dva dana. Objasnio je prisutnima na koji način djeluje Hrvatska mreža za beskućnike, predstavio je modele rada koji koriste organizacije koje su dio mreže, a koje možemo primijeniti na budući rad u prihvatilištu za beskućnike u budućem Centru za pomoć u kući Koprivnica. Polaznici predavanja su kroz svaku obrađenu temu predavanja proširili svoja znanja, podijelili svoja mišljenja i dosadašnja iskustva. Raspravljali su o prihvaćanju najboljeg modela rada s beskućnicima u Centru za pomoć u kući Koprivnica.

Bila je to peta edukacija o horizontalnim temama u sklopu projekta “Centar za pomoć u kući Koprivnica”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 14.884.891,35 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od svibnja 2020. do svibnja 2023. godine. Projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content