Za Socijalnu samoposlugu u Supernova centru prikupili smo 113 kg hrane i 17 higijenskih proizvoda

Prikupljamo, razvrstavamo i dijelimo donacije raseljenim osobama iz Ukrajine
24/03/2022
Gotovo 4 milijuna kuna iz FEAD-a odobrena koprivničkom Crvenom križu
26/03/2022

KOPRIVNICA – Uz pomaganje raseljenim osobama iz Ukrajine, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica – naravno – ne prestaje brinuti o osobama u potrebi u našem kraju. U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, održanoj u subotu, 26. ožujka 2022. godine u Shopping centru Supernova, prikupili smo 113 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 17 komada higijenskih potrepština. Zahvaljujemo svima koji su pomogli!

Osim na ovakvim akcijama u trgovačkim centrima, donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljamo u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7 u vremenu od 7 do 15 sati. Ista je adresa i termin skupljanja hrane i higijene i za raseljene osobe s područja Ukrajine.

U prikupljanju u Supernova centru sudjelovale su volonterke Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Kupcima su dijelile letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimale donacije te na kraju s našim djelatnicima sve razvrstale na police Socijalne samoposluge. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji su u potrebi.

Među volonterkama su i ovaj put bile umirovljenice uključene u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content