Gotovo 4 milijuna kuna iz FEAD-a odobrena koprivničkom Crvenom križu

Za Socijalnu samoposlugu u Supernova centru prikupili smo 113 kg hrane i 17 higijenskih proizvoda
26/03/2022
Uskršnje prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u Supernova centru i KTC-u
06/04/2022

ZAGREB – Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren je projekt “Humanitarni paketi za Podravinu i Prigorje” u iznosu 3.897.374,59 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), dodatnih sredstava koja su dostupna za FEAD iz Pomoći za oporavak kohezije i teritorija Europe (REACT- EU).

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je 17. ožujka 2022. godine Odluku o financiranju projekta “Humanitarni paketi za Podravinu i Prigorje”,  a svečanost potpisivanja ugovora održana je u Zagrebu u hotelu Sheraton u petak 25. ožujka.

Adela Sočev, ravnateljica GDCK Koprivnica potpisala je ugovor, a uručio ga je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Tim činom potpisa projekt je počeo s provedbom i trajat će 12 mjeseci.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt “Humanitarni paketi za Podravinu i Prigorje” na natječaju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć, a pod nazivom “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV”. Uz nositelja GDCK Koprivnica, partneri u projektu su gradska društva Crvenog križa iz naše županije, Križevci i Đurđevac.

Glavna aktivnost je nabava i podjela paketa hrane i higijene, kojima će se nastojati ublažiti siromaštvo za oko tri tisuće korisnika na području naše županije. Paketi s hranom uključivat će osnovne prehrambene namirnice poput ulja, brašna, soli, šećera, tjestenine, mlijeka, konzervi i drugoga, dok će u paketima higijene biti sapuni, šamponi, paste za zube, prašak za pranje rublja, toaletni papir i drugo.

Osim navedenih aktivnosti nabave i podjele paketa s hranom i higijenom, GDCK Koprivnica i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će popratne mjere savjetovanja i direktne potpore korisnicima u pristupu socijalnim pravima i uslugama, podizanju svijesti o osobnoj i higijeni prostora, a pripremit će se i kulinarske radionice za pripremanje obroka zajedno s korisnicima.

Cilj projekta je ublažavanje nedostatka hrane i materijalne pomoći i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih korisnika na području Koprivničko-križevačke županije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content