Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce” na kampu u Pagu

Za 159 osnovnoškolaca s područja našeg djelovanja osigurali smo komplete sportske opreme
02/09/2021
Za Socijalnu samoposlugu u Trgovačkom centru KTC prikupljeno 264 kilograma hrane
07/09/2021

PAG – Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce”, koji je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, od 30. kolovoza do 3. rujna 2021. godine boravili su na kampu u Pagu. Klub ”Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Svakoj obitelji u kojoj neki član ima dijabetes potrebna je iznimna potpora, edukacija i podrška, a posebno kad je bolesno dijete. Ovakvi kampovi su odlična prilika za stjecanje novih znanja o bolesti te razmjenu iskustva u borbi s dijabetesom. Ovo je bio drugi edukativni kamp koji je za članove Kluba ”Slatko srce” organiziralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kao i prošlog ljeta, u Dječjem odmaralištu Zajednice športskih udruga Križevci u Pagu proveli su pet iznimno korisnih i lijepih dana.

Voditelj Kluba dijabetičara ”Slatko srce” Miroslav Kanisek održao je predavanja o reguliranju glukoze u krvi te skupinama namirnica i rastu šećera, a vodio je i radionice na kojima su se razmjenjivala iskustva o bolesti. Ravnateljica i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Adela Sočev i Đurđica Trbus upoznale su sudionike kampa s radom i djelatnostima Crvenog križa u Podravini i Prigorju te planiranim aktivnostima, dok je Miroslav Kanisek predstavio godišnji plan rada Kluba ”Slatko srce”. U Pagu su održana još različita predavanja i radionice, kvizovi i natjecanja u znanju o dijabetesu te rekreativne aktivnosti.

U isto vrijeme u odmaralištu su bile križevačke čipkarice, koje su članove Kluba dijabetičara upoznale s izradom čunčane čipke. Uz izložbu svojih radova prigodno su darivale sudionike kampa te posebno čestitale Miroslavu Kaniseku na tituli volontera 2020. godine Hrvatskog Crvenog križa. Članovi Kluba ”Slatko srce” su križevačkim čipkaricama mjerili tlak i šećer u krvi te su se one pridružile nekim predavanjima, a svi zajedno su razgledali Samostan sv. Margarite,  kao i izložbe crkvene umjetnosti i paške čipke. Slobodno vrijeme su djeca i roditelji iskoristili za kupanje i šetnje, budući da je rekreacija iznimno važna za kontrolu razine GUK-a, te su na Pagu učvršćena postojeća i stvorena brojna nova prijateljstva.

Ovakva razmjena iskustva roditelja djece i mladih oboljelih od dijabetesa iznimno je važna, složili su se sudionici 2. kampa Kluba dijabetičara ”Slatko srce” i dogovorili skoro novo druženje u Koprivnici, uz predavanje liječnika i savjetovanje o dijabetesu.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content