Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja u Podravskom suncu

Volonteri i zaposlenici GDCK Koprivnica na izletu u Virovitičko-podravskoj županiji
27/09/2021
Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’
30/09/2021

KOPRIVNICA –  Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica su u utorak 28. rujna 2021. godine sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja u COOR Podravsko sunce.

Po scenariju vježbe, COOR Podravsko sunce zadesio je potres, a zadatak naših volontera je bio spašavanje ozlijeđenih osoba iz ruševina i transport tih osoba do djelatnika hitne medicinske pomoći. Kako bi vježba izgledala što uvjerljivije za realističan prikaz ozljeda ozlijeđenih osoba pobrinula se naša volonterka Nevenka Posavec.

U vježbi su sudjelovali volonteri GDCK Koprivnica Marija Čižmek, Stjepan Lončar i Vesnica Samardžić i zaposlenik GDCK Koprivnica Zdravko Janković.

Uz volontere Crvenog križa u vježbi su sudjelovali djelatnici i polaznici COOR Podravsko sunce, djelatnici JVP Grada Koprivnice, Služba civilne zaštite Koprivnica, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko križevačke županije, PU Koprivničko-križevačka i HGSS. Cilj vježbe je bila provjera Plana evakuacije i spašavanja, operativne spremnosti i mobilnosti žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, provjera suradnje službi na terenu u kriznim situacijama uključenih u akciju pozivom od stožera ZIS i prema Planu evakuacije i spašavanja COOR Podravsko sunce.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content