Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’

Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja u Podravskom suncu
28/09/2021
U Kauflandu prikupljamo prehrambene namirnice za Socijalnu samoposlugu
04/10/2021

KOPRIVNICA – Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su sa dvije aktivnosti u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’, koja se već 11 godinu za redom održava diljem Hrvatske, a organizatori manifestacije su Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri.

U sklopu  manifestacije Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je u srijedu 29. rujna 2021. godine podjelu paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, koje su volonterke dijelile korisnicima Socijalne samoposluge.

U četvrtak 30. rujna 2021. godine bilo je zanimljivo u Klubu umirovljenika ‘Volonter penzioner’ gdje su mlade volonterke GDCK Koprivnica, učenice Srednje škole Koprivnica, održale informatičku radionicu za članove kluba. Članovi kluba su naši nešto stariji sugrađani koji se slabije snalaze s modernom tehnologijom, ali imaju volje upoznati se s njom i željni su naučiti osnove informatike. Volonterke su odgovarale na upite umirovljenika, pokazivale praktične primjere u aplikacijama na mobitelima, upoznavale sudionike radionice s društvenim mrežama, a o uspjehu radionice nam najbolje govore zadovoljna lica članova kluba ‘Volonter penzioner’.

Naglasak ovogodišnje manifestacije ‘Hrvatska volontira’ bio je na značaju volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Posljednjih nekoliko godina u našoj smo zajednici svjedoci različitih kriznih situacija kao što su poplave, izbjegličke krize, pandemija i potresi. Takve izvanredne situacije prirodno i spontano traže reakciju svih dionika društva. Spremnost građana na dobrovoljni i humani angažman u takvim situacijama dokaz je da smo društvo koje prepoznaje istinske ljudske vrijednosti i iskreno vjerujemo kako su, osim ljudskih života, upravo vrijednosti humanizma i solidarnosti naš najvažniji kapital. Ovogodišnja kampanja želi podsjetiti koliko nam je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Sudeći po volonterima koprivničkog Crvenog križa naša zajednica je sigurna jer su naši volonteri spremni uvijek pomoći šireći vrednote humanizma i solidarnosti.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content