Volonteri i zaposlenici GDCK Koprivnica na izletu u Virovitičko-podravskoj županiji

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi 27. rujna 2021. u GD CK Koprivnica
22/09/2021
Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja u Podravskom suncu
28/09/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u petak, 24. rujna 2021.  godine izlet u Virovitičku- podravsku županiju za sve predsjednike općinskih i mjesnih društava Crvenog križa, predsjednike društava dobrovoljnih darivatelja krvi, voditelje mladih Crvenog križa u osnovnim i srednjim školama, članove Skupštine i Odbora Gradskog društva Crvenog križa te za dugogodišnje volontere i zaposlenike GD CK Koprivnica.

Ugodno jesenje poslijepodne počelo je u Virovitici gdje su sudionici izleta posjetili Gradski muzej Virovitica koji se nalazi u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević. Muzej ima bogatu etno i povijesnu zbirku koju su naši članovi sa zanimanjem razgledali uz stručno vodstvo. Kratko slobodno vrijeme proveli su u prekrasnom parku kojem je vraćen perivojni izgled, posađena su nova stabla, grmlje i ukrasno raslinje, uređene su šetnice u parku, kao i šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića koju krasi nova, moderna fontana, a postavljeni su i dizajnerski drveni mostovi od kojih svaki ima svoju priču vezanu uz Viroviticu.

Nakon Virovitice izletnici su u Grabrovnici posjetili rodnu kuću pjesnika i preporoditelja Petra Preradovića. U rodnoj kući Petra Preradovića je smješten Interpretacijski centar ‘Kuća Petra Preradovića’ u kojem su se sudionici izleta upoznali s biografijom velikog hrvatskog pjesnika i razgledali trenutni postav izložbe.

Druženje je završilo večerom uz muziku i ples u restoranu Zlatni klas u Otrovancu.

Na ovaj način Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zahvaljuje svim svojim volonterima koji nesebično pomažu našem radu.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content