Voditelji podmlatka i mladih na edukaciji o Suzbijanju trgovine ljudima i prvoj pomoći

U Robnom centru KTC Koprivnica održana akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
29/08/2015
Dobitnici tombole u posjetu Koprivnici i Renesansnom festivalu
01/09/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je uoči početka nove školske godine edukaciju voditelja podmlatka i mladih iz osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 općina. Lidija Molnar, voditeljica Kluba mladih i podmlatka u OŠ B. Radića upoznala je svoje kolege s programom HCK – Suzbijanje trgovine ljudima te na koji način i s kojim materijalima obraditi ovu temu u školama.
Dr. Dražen Curman, predavač prve pomoći, prezentirao je program edukacije prve pomoći za odgojno-obrazovne djelatnike za pružanje prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama. Edukacija školskih zaposlenika kreće ovog tjedna u školama, a škole su dužne provoditi takvo osposobljavanje svake dvije godine. Sredstva za provođenje edukacija osiguralo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Goran Višak, voditelj podmlatka iz OŠ A. Nemčić Gostovinski predstavio je kolegama radionice ‘Kodovi Sigurnosti na vodi’ koji će on i Lidija Molnar provesti tijekom jeseni u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina. GD CK Koprivnica sudjeluje u ovom projektu drugu godinu za redom, a projekt je odobrio Hrvatski Crveni križ.
Na edukaciji je ujedno najavljen Svjetski dan prve pomoći koji se obilježava 12. rujna te su dr. Dražen Curman i ravnateljica GD CK Koprivnica Adela Sočev upoznali voditelje podmlatka i mladih s plakatima koji su podijeljeni za postavljanje u školama. Plakate je za sve škole nabavilo GD CK Koprivnica, a plakati slikom i tekstom opisuju postupke prve pomoći kod oživljavanja, gušenja i osobe bez svijesti.
S voditeljima podmlatka i mladih ujedno je dogovoren plan aktivnosti za novu školsku godinu koji uključuje obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći te akciju Solidarnost na djelu koja će se održati 15. listopada.Edukacija 2 - plakati Edukacija 3 - zajednička

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content