Više od 300 učenika prvih razreda primljeno u podmladak Crvenog križa

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa naše županije sudjelovale na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Našicama
14/05/2019
U shopping centru SUPERONOVA KOPRIVNICA održati će se akcija za Socijalnu samoposlugu
17/05/2019

KOPRIVNICA – Hrvatski Crveni križ svake godine od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa, koji počinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja.
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uz mnogobrojne aktivnosti povodom obilježavanjem Tjedna Crvenog križa organiziralo je i prijem učenika prvih razreda osnovnih škola s područja Grada Koprivnica u podmladak Crvenog križa koji je održan u srijedu 15. svibnja 2019. godine.
Više od 300 učenika iz osnovnih škola Antuna Nemčića Gostovinskoga, Braće Radića i Đure Estera te COOR-a Podravsko sunce primljeno je na svečanosti u Domu mladih u podmladak.
Domaćin prijema bila je Osnovna škola Braća Radić Koprivnica čiji su učenici pripremili prigodni program .
Nove članove podmlatka, kao i nazočne goste prijema pozdravili su ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac, zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec te podpredsjednica GD CK Koprivnica Ljiljana Šajatović Ivanković koja je ujedno učenicima uručila potvrde o prijemu u podmladak. Svi su prvašićima čestitali na dobrodošlici u najveću humanitarnu obitelj na svijetu te poslali poruku o širenju dobrote i pomoći potrebitima. Na svečanosti prijema bili su ravnatelji gradskih škola i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Svim učenicima prvih razreda Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica poklonilo je slikovnice ‘Mišica Milica’.
Tijekom Tjedna Crvenog križa u podmladak će biti primjeno ukupno više od 500 učenika prvih razreda u svih 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, već tradicionalno, temeljem svojeg Programa rada za 2019. godinu, organizira prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa, najveću humanitarnu obitelj u svijetu, a svrha rada s mladima je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content