Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa naše županije sudjelovale na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Našicama

U svibnju akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo od 13. do 17. svibnja 2019.
13/05/2019
Više od 300 učenika prvih razreda primljeno u podmladak Crvenog križa
15/05/2019

KOPRIVNICA – Na 23. Državnom natjecanju mladih koje je od 10. do 12. svibnja 2019. godine održano u Našicama sudjelovale su dvije ekipe iz Koprivničko – križevačke županije.
U kategoriji mladih sudjelovala je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz GD CK Križevci a u kategoriji podmlatka ekipa Osnovna škola Molve iz GD CK Đruđevac.
Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog kao i GDCK Križevci predstavljali su u kategoriji mladih: Tena Vurnek, Adela Balić, Marta Koprić, Nikola Horvat, Laura Vukelja i Karla Harča sa mentoricom Jelkicom Štironjom.
Za ekipu Osnovne škole Molve, koja je predstavljala GDCK Đurđevac, u kategoriji podmlatka natjecali su se: Viktorija Bukovčan, Mia Domitrović, Hana Sefer, Regina Halaček, Nika Gazdek i Ivan Žufika a pod stručnim vodstvom mentorice Željke Ivandije Goll.
Obje ekipe plasirale su se na državno natjecanje nakon što su pobijedile na međužupanijskom natjecanju ekipa iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koje je održano u travnju u Križevcima.
Uoči početka natjecanja sve ekipe predstavile su se u prostoru OŠ Dore Pejačević Našice, a svaka ekipa prikazala je različite suvenire po kojima je njihovo mjesto poznato. Na tom predstavljanju natjecatelji iz naše županije prezentirali su nazočnima suvenire iz Križevaca i Molvi koji su bili u narodnim nošnjama iz našeg kraja što je izazvalo veliko zanimanje posjetitelja.
Natjecanje je proteklo u duhu Crvenog križa, svi mladi su pokazali zavidno znanje iz povijesti Crvenog križa, prvoj pomoći i međunarodnom humanom pravu. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Nikola Tesla (GDCK Zagreb), a u kategoriji mladih pobijedila je ekipa 5. gimnazije iz Zagreba (GDCK Zagreb).
U kategoriji mladih Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci osvojila je sedmo mjesto, a ekipa Osnovne škole Molve u kategoriji podmlatka zauzela jedanaesto mjesto..
Čestitamo natjecateljima iz Križevaca i Molvi, kao i njihovim mentorima, na plasmanu na Državno natjecanje i zahvaljujemo na uloženom trudu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content