KOPRIVNICA – u SavjetovalištU za prevenciju i smanjenje tjelesne težine, koje djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u srijedu je gostovao Vedran Beg zaposlenik Obrtničke škole Koprivnice te prvi hrvatski Masterchef. On je održao zanimljivu radionicu pripreme hrane pod nazivom ‘Sirovo, domaće i zdravo’. Posjetiteljima Savjetovališta pokazao je način pripreme jela sa sirovim namirnicama iz našeg podneblja, te ih upoznao sa svojstvima tih namirnica. Zeleni kašasti sok predložio je za jutarnji obrok u što je stavio salatu, koprive, špinat i bananu, potom je od tikvica izradio špagete te ih začinio umakom o rajčice, dok je za desert priredio jagode sa sirom i bademima.
Posjetitelji Savjetovališta imali su prilike čuti od iskusnog kuhara Vedrana Bega prednosti prehrane sa sirovim namirnicama te općenito savjete o zdravijem načinu prehrane.