Otvorena Socijalna samoposluga u Koprivnici

Otvorenje Socijalne samoposluge u Koprivnici
16/06/2015
Vedran Beg pripremio jela od sirovih, domaćih namirnica
18/06/2015

Memorandum - headerKOPRIVNICA – U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u srijedu 17. lipnja 2015. godine svečano je otvorena Socijalna samoposluga namijenjena za pomoć našim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja, a u sklopu projekta ‘Socijalna košarica’, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
Socijalnu samoposlugu otvorila je gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak, a na otvorenju su goste pozdravili potpredsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac i predsjednica Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’ Ruža Evačić, dok je projekt predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.
U suradnji s Gradom Koprivnica razrađeni su kriterije prema kojima je određeno da će pakete s prehranom i higijenom dobivati korisnici pomoći za podmirenje troškova stanovanja prema Socijalnom programu Grada Koprivnice, ali pod uvjetom da nisu korisnici prava na podmirenje troškova pomoći u prehrani te korisnici zajamčene minimalne naknade koju ostvaruju sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi. Prema projektu predviđena je podjela 10 paketa tjedno i to u radno vrijeme Socijalne samoposluge koje će biti srijedom od 11 do 14 sati, a koirisnici paketa pomoći će dobiti pozive za preuzimanje.
U sklopu Projekta Socijalna košarica u proteklih šest mjeseci zaposlen je koordinator volontera koji radi na uspostavi mreže volontera i akcijama prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu te na podjeli donacija. U prvih šest mjeseci projekta provedene su planirane edukacije za zaposlenike GD CK Koprivnica, članove Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’ i druge zainteresirane volontere.
Od šestog mjeseca provedbe projekta, točnije od lipnja, volonteri Socijalne samoposluge svaki tjedan će prikupljati donacije u trgovačkim centrima. Educirani volonteri će kupcima dijeliti letke na ulazu u trgovačke centre, a kupci nakon izlaza iz centra mogu donirati nekvarljive prehrambene namirnice: brašno, šećer, ulje, tjesteninu, sol, konzerve ili higijenske potrepštine. Zahvaljujemo ujedno trgovačkim centrima koji nam omogućuju provođenje akcija u svojim prostorima, a to su Trgovački centar Koprivnica, Kaufland, Plodine, KTC i Super Konzum. Zahvalu upućujemo i svim našim sugrađanima na donacijama koje će biti proslijeđene potrebitima te tvrtki Podravka i Mesnoj industriji Danici koje su nam vrijedni donatori.
Projekt „Socijalna košarica“ je odobren u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“, koji se provodi kroz Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda – u sklopu Strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, a s provedbom je započeo 29. prosinca 2014. godine, trajanje Projekta je 14 mjeseci, a prema Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava odobren je iznos od 446.240,26 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na Dar“.

Memorandum - footerOtvorenje Socijalne samoposluge 1Otvorenje Socijalne samoposluge 2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content