Umrla je Nada Horvat, jedna od „zlatnih“ darivateljica krvi

Dobrovoljni darivatelji krvi u ožujku darivali 468 doza krvi!
19/03/2021
Projekt „Volonter penzioner“: umirovljenici razgledali Muzej prehrane i prisjetili se prošlosti
24/03/2021

Koprivnica – U ponedjeljak 22. ožujka 2021. godine preminula je dobrovoljna darivateljica krvi Nada Horvat iz Drnja. Nada je krv darivala 82 puta. Za svoju humanost primila je priznanja Hrvatskog Crvenog križa, a 2019. godine za 75. darivanje krvi priznanje red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za doprinos dobrovoljom darivanju krvi.

Nada Horvat darivala je krv od rane mladosti, a posebno se isticala i promovirala dobrovoljno davalaštvo dragocjene tekućine među ženama u Podravki, ali i u mjestu stanovanja.

Prvi put dala je krv 1982. godine kao mlada entuzijastica, animirajući i okupljajući mlade, posebno žene, a bila je i članica Društva dobrovoljnih darivatelja krvi „Podravka“. Krv je dala 75. puta još 2017. godine i od tada je članica Kluba 100 – dobrovoljnih darivatelja krvi.

Iako samozatajna, stalno je isticala vrijednosti dobrovoljnog darivanja krvi, ukazivala da se humanost i plemenitost svakog čovjeka najbolje ističe darivanjem krvi za spas ili ozdravljenje nepoznatog čovjeka.

Osim kao dobrovoljne darivateljice krvi, Nade ćemo se sjećati i kao skromne, samozatajne osobe kao prijatelja. Hvala joj za svu plemenitost, za spašene mnoge ljudske živote, a obitelji i prijateljima upućujemo izraze  sućuti.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content