Umirovljenici uživali u filmu „Zaboravljena jela Podravine“

Umirovljenici, pridružite se Klubu umirovljenika i nekoj od njihovih brojnih aktivnosti!
28/05/2021
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u ponedjeljak u KTC-u
04/06/2021

KOPRIVNICA –  U Klubu umirovljenika u utorak, 1. lipnja prikazan je film „Zaboravljena jela Podravine“. Dugometražni turistički film o starinskim jelima i receptima našeg kraja realiziran je u produkciji tvrtke Creative Factory i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Gledajući film, članovi Kluba umirovljenika prisjetili su se jela i običaja iz mladosti, a posebno ih je oduševio lokalni govor te izrazi koji su se nekada upotrebljavali. Autohtoni govor žena iz različitih mjesta diljem Podravine, koje u filmu pripremaju starinske gastronomske delicije, vratio ih je u prošlost i izmamio im osmijeh na lica. Snimke pripreme hrane po starinskim receptima popraćene su motivima krajolika i kulturnih znamenitosti, a sve prati i podravska glazba. Zbog toga je na dijelovima filma mnogima zasjala suza u oku, dok se na taktove „Podravine ravne“ Klubom umirovljenika zaorila pjesma.

Klub umirovljenika osnovalo je i otvorilo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta „Volonter penzioner“. Prostor za različite aktivnosti i druženja nalazi se u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4. Umirovljenici tamo mogu doći svaki radni dan od 10 do 12 sati, učlaniti se i uključiti u neke od brojnih i različitih programa. Član može postati svaki umirovljenik. Svi programi su besplatni, a za učlanjenje treba samo osobna iskaznica i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content