Umirovljenici u Klubu “Volonter penzioner” učili kako od ljekovitog bilja napraviti čaj

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 17. do 21. siječnja
13/01/2022
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Supernova centru
17/01/2022

KOPRIVNICA – Kako od ljekovitog bilja napraviti čaj, bila je tema radionice koju je u Klubu umirovljenika “Volonter penzioner” u petak, 14. siječnja 2022. godine vodio inženjer poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u preradi bilja i pripremi čajeva Krešimir Krznarić.

Okupljenima je objasnio ljekovita svojstva pojedinih biljaka iz našeg podneblja, kao što su kamilica, majčina dušica, kopriva, bazga, lipa, šipak, menta, matičnjak, neven, kadulja itd. Opisao je gdje ih se i kako treba brati te kako sušiti, želimo li od tih ljekovitih biljaka napraviti čaj. Tijekom izlaganja umirovljenici su imali niz pitanja, primjerice koliko vrsti ljekovitih biljaka se može kombinirati za čaj, koje se najlakše suše, kako ih treba skladištiti i slično.

Uz šalicu vrućeg domaćeg čaja, svaki sudionik radionice si je, prema uputama Krešimira Krznarića, napravio mješavinu čaja za određenu namjenu. Primjerice, čaj za smirenje, dišne puteve, jačanje imuniteta, poboljšanje rada prostate…

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta „Volonter penzioner“, s ciljem da umirovljenici što kvalitetnije provode slobodno vrijeme te održe psihičku i fizičku aktivnost. Sjedište Kluba je na Trgu E. Kumičića 4. Svi programi su besplatni, a član može postati svatko tko donese svoju osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt “Volonter penzioner” sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content