Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 17. do 21. siječnja

Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u smo prikupili 92 kg hrane i 38 proizvoda za higijenu
10/01/2022
Umirovljenici u Klubu “Volonter penzioner” učili kako od ljekovitog bilja napraviti čaj
14/01/2022

KOPRIVNICA – Kalendarom akcija DDK za 2022. godinu, koji je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica usuglasilo sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, akcije dobrovoljnog darivanja krvi na našem području provodit će se u tjednu od 17. do 21. siječnja.

Prva tri dana u tjednu krv možete darivati u prostorijama koprivničkog Crvenog križa u Ulici braće Radić 7, dok u četvrtak darivatelje očekujemo u HŽ-u i Sokolovcu te u petak u PU koprivničko-križevačkoj i Koprivničkim Bregima.

RASPORED AKCIJA:

  1. siječnja (ponedjeljak) – gradska akcija u GDCK Koprivnica 9-12 i 12,30-16 sati
  2. siječnja (utorak) – gradska akcija 10-13 i 13,30-17 sati
  3. siječnja (srijeda) – gradska akcija 11-14 i 14,30-17,30 sati
  4. siječnja (četvrtak) – HŽ (dvorana za sastanke) 9-11,30 te Sokolovac (društveni dom) 13-15,30 sati
  5. siječnja (petak) – PU KC-KŽ 9-11,30 i Koprivnički Bregi (Vatrogasni dom) 13-15,30

 

Pozivamo naše darivatelje i one koji će tek postati, da daruju krv. Darujte krv – spasite život!

 

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja odnosno prestanka simptoma.

Osobe koje su primile cjepivo mogu darivati krv prema sljedećim kriterijima: Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su cjepiva bazirana na adenovirusno vektorskoj tehnologiji (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen,Sputnik V) – odgoda darivanja 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok). Odgoda darivanja za sedam dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija). Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac) – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja

Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljenje – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja, odgoda darivanja za 7 dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija)

Osobe koje su bile u samoizolaciji (kontakti s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 virusom) mogu darovati krv 14 dana nakon zadnjeg kontakta pod uvjetom da nisu razvili nikakve simptome. Odgoda se ne odnosi na osobe koje su cijepljene i/ili preboljele COVID-19, ali u slučaju naknadnog razvoja simptoma o tome odmah moraju obavijestiti ustanovu koja je prikupila krv.

Zahvaljujemo na odazivu!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content