Umirovljenici razgledali Čarlijeve igračke i ostale izložbe u Galeriji Koprivnica

Otvoren Klub umirovljenika, mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena
13/04/2021
Edukacija u sklopu projekta ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’
14/04/2021

KOPRIVNICA – Umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“ u utorak, 13. travnja posjetili su Galeriju Koprivnica i u njoj čak tri izložbe. Uz stručno vodstvo, razgledali su novu izložbu „Čarlijev svijet igračaka“ umjetnika Drage Turine, zatim malu izložbu drvenih bačvica koje su služile za prijenos vina „Barilček“ te stalni postav u Galeriji Mijo Kovačić s djelima tog našeg slikara naive.

Obilazak izložbi dio je kulturno-umjetničke aktivnosti u sklopu projekta „Volonter penzioner“. Nositelj tog projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Kroz tri različite i zanimljive izložbe umirovljenike su provele Maša Zamljačanec, Marija Mesarić i Vesna Peršić Kovač iz Muzeja grada Koprivnice. Na veseloj i šarenoj izložbi „Čarlijev svijet igračaka“ umirovljenici su se upoznali s radom Drage Turine – Čarlija, poznatog scenografa rodom iz Virja. Mnogi su se pri tom prisjetili djetinjstva, jer Turinini drveni didlači podsjećaju na igračke kakve su nekada kupovali na prošćenjima, a i sad ih se ponegdje može naći pa ih kupuju svojim unucima.

Kroz projekt „Volonter penzioner“ Gradsko društvo Crvenog križa organizira niz različitih programa, a ovaj tjedan je otvoren i Klub umirovljenika. To će biti prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te različitih aktivnosti i događanja, kao i za druženje umirovljenika. Klub je u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4 i tamo možete doći svaki radni dan od 10 do 12 sati i doznati sve o besplatnim programima u koje se umirovljenici mogu uključiti.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content