Otvoren Klub umirovljenika, mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena

Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno oko 70 kilograma hrane
12/04/2021
Umirovljenici razgledali Čarlijeve igračke i ostale izložbe u Galeriji Koprivnica
14/04/2021

KOPRIVNICA – U sklopu EU projekta „Volonter penzioner“ Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica otvorilo je od utorka, 13. travnja Klub umirovljenika. Novi prostor za različite aktivnosti i druženja uredili smo u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4. Umirovljenici tamo mogu doći svaki radni dan od 10 do 12 sati. U Klubu ih očekuju naši djelatnici, koji će im predstaviti programe i događanja u sklopu projekta „Volonter penzioner“. Klub umirovljenika bit će mjesto održavanja različitih radionica, edukacija i programa iz tog projekta, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a te će prostorije također svakodnevno biti otvorene umirovljenicima za njihove dnevne aktivnosti provođenja slobodnog vremena.

Klub umirovljenika je namješten i opremljen kako bi se u njemu moglo ugodno i korisno provoditi slobodno vrijeme. Između ostalog, nabavljeni su stolovi i stolice, televizor, računala i druge stvari koje će omogućiti kvalitetno provođenje vremena i ugodno druženje umirovljenika. Očekuju ih tamo i novine, knjige, društvene igre, a u tom prostoru će umirovljenici moći i jednostavno međusobno porazgovarati u ugodnoj atmosferi.

Cilj dolazaka u Klub umirovljenika je što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, druženje i zabava te održavanje trajne psihičke i fizičke aktivnosti.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u besplatnim programima iz projekta „Volonter penzioner“ da dođu u Klub umirovljenika ili se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content