Umirovljenice iz Kluba “Volonter penzioner” uživale u Križevcima

Izrada kraluša u Klubu “Volonter penzioner”
27/04/2022
Obilježavanje Tjedna Crvenog križa
06/05/2022

KRIŽEVCI – Članice Kluba “Volonter penzioner” posjetile su u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine Križevce. Tijekom šetnje ovim gradom bogate prošlosti razgledale su njegove kulturne i vjerske znamenitosti, posjetile Grkokatoličku katedralu i biskupsku rezidenciju gdje ih je posebno oduševila vrijedna knjižnica, a najodvažnije su se popele na novi vidikovac na Hrvatskom domu i uživale u pogledu na grad.

Povod odlaska u Križevce bio je susret s čipkaricama koje djeluju u sklopu dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci.  Čipkarice su ugostile kreativne umirovljenice iz Kluba “Volonter penzioner” u prostorijama gdje se redovito okupljaju te im na mini izložbi pokazale čunčanu čipku, nakit i svoje ostale kreativne uratke. U ugodnom druženju razmjenjivale su iskustva o ručnim radovima i različitim kreativnim tehnikama kojima se bave.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta “Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content