Učenici u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec prikupili 216 kilograma prehrambenih namirnica i 107 komada higijenskih potrepština

U Shopping centru SUPERNOVA u Koprivnici prikupljeno 270 kilograma hrane i 66 komada higijenskih potrepština
21/11/2020
Marina Kovaček nova je predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Rasinja
24/11/2020

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije,  u partnerskoj Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Članovi učeničke skupine Mali humanitarko organizirali su akciju u suradnji s njihovom mentoricom Mateom Sodar i koordinatorom projekta Antonijom Habajec, a održana je u OŠ Koprivnički Ivanec 20. studenoga 2020. godine.

Vrijedni učenici Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rafael Balaško i Marijan Marić uz svesrdnu pomoć njihovih kolega, a i nastavnika koji su se akciji pridružili donacijama, prikupili su 216 kilograma prehrambenih namirnica i 107 komada higijenskih potrepština. Sve što je prikupljeno podijelit će se korisnicima Socijalne samoposluge GDCK Koprivnica uoči nadolazećih blagdana.

Zahvaljujemo od srca svima na trudu i angažmanu čime su doprinijeli da osobama u potrebi možemo kontinuirano pružati podršku podjelom osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Akcija je organizirana kao zamjena za sudjelovanje učenika u radu GDCK Koprivnica s obzirom da učenici zbog epidemioloških mjera, a radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, nisu u mogućnosti doći u GDCK Koprivnica i pomagati djelatnicima i volonterima prilikom podjele paketa korisnicima.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content