Učenici Srednje škole iz Koprivnice predstavljat će nas na državnom natjecanju mladih Crvenog križa

Na međužupanijskom natjecanju sudjeluje šest ekipa iz naše županije
13/04/2018
Akcija za Socijalnu samoposlugu u shopping centru SUPERNOVA
20/04/2018

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, održanom u OŠ Vladimir Nazor u Daruvaru u subotu 14. travnja 2018. godine, u kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Srednje škole iz Koprivnice, koja će nas predstavljati na državnom natjecanju u Vinkovcima.

Natjecanje je organiziralo Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije za njihovu i Koprivničko-križevačku županiju.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe u kategoriji podmlatka: OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, OŠ. Sidonije Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, OŠ Molve i OŠ Sirač te u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica, Gimnazija ‘Dr. Ivana Kranjčev’ iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija  Dijankovečkog iz Križevaca.

Pobjednička ekipa Srednje škole Koprivnica nastupila je u sastavu: Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač a pod stručnim vodstvom mentora Tomislava Lončara.

U kategoriji podmlatka ekipa Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s mentorom Goranom Višakom osvojila je treće mjesto, a u ekipi su bile Klara Seleš, Paula Petran, Sanela Klepić, Karlo Smiljan, Vita Samaržija i Lana Antolić.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Da bi natjecanje proteklo po svim pravilima natjecanja pobrinula su se radna tijela u čijem sastavu su s područja naše županije sudjelovali u komisijama za provedbu natjecanja, utvrđivanje identiteta natjecatelja i u utvrđivanju i zbrajanju rezultata Adela Sočev, Zdravko Janković, Petra Vrbanić, Jelena Premec Pavešić, Antonija Srbljinović . Kao suci na radilištu na natjecanju sudjelovali su Danica Crnčić, Đurđica Trakoštanec, Anita Đurec, Dubravka Jaković, dr. Dragutin Šnajdar, dr. Ana Evačić, dr. Dražen Curman, dr. Petar Martinčić. Tehničku ekipu upotpunili su Božica Gašpar, Ljubica Krznarić, Dolores Novak i Ivančica Šimeg koji su se brinuli za realistični prikaz ozljeda. Svima njima najljepše zahvaljujemo na sudjelovanju u natjecanju.

Čestitamo svim ekipama na uloženom trudu i pokazanom znanju o Crvenom križu i o prvoj pomoći, a ekipi Srednje škole Koprivnica želimo puno uspjeha na državnom natjecanju u Vinkovcima 12. svibnja 2018. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content