Na međužupanijskom natjecanju sudjeluje šest ekipa iz naše županije

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziraju se od 16. do 20. travnja 2018.
13/04/2018
Učenici Srednje škole iz Koprivnice predstavljat će nas na državnom natjecanju mladih Crvenog križa
16/04/2018

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, koje će se održati u subotu 14. travnja 2018. godine u Daruvaru našu županiju predstavljat će šest ekipa, tri u kategoriji podmlatka i tri u kategoriji mladeži.

Na natjecanju sudjeluju u konkurenciji podmlatka Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke. U konkurenciji mladih sudjelovat će ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije ‘dr. Ivana Kranjčeva’ iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija  Dijankovečkog iz Križevaca.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazat će svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu ekipe pokazati znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Najuspješnije ekipe steći će pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će biti održano 12. svibnja 2018. godine u Vinkovcima.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content