Učenici Osnovne škole Molve prikupili više od 150 kilograma hrane i higijenskih potrepština

Prezentacija projekta ‘Zdrav za 5’ u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec
20/12/2019
Učenici Osnovne škole Molve dijelili pakete korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac
20/12/2019

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Osnovnoj školi Molve. Akciju su organizirali članovi učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, Andrija Paša, Klara Imbriovčan, Lucija Kovaček, Marta Cenkovčan, Marijana Markov, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Lucija Vincek, Luka Šanjić i Ivan Gazdek zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša i u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac.

Učenici su bili uspješni u organizaciji i provođenju akcije na koju su se njihovi kolege, roditelji, a i nastavnici rado odazvali te je ukupno prikupljeno više od 150 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Sve što je prikupljeno dostavljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac, gdje će biti podijeljeno njihovim korisnicima uoči blagdana.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content