Učenici Osnovne škole Molve dijelili pakete korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac

Učenici Osnovne škole Molve prikupili više od 150 kilograma hrane i higijenskih potrepština
20/12/2019
Prikupljanje donacija u shopping centru SUPERNOVA 
20/12/2019

ĐURĐEVAC – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’, dijelili su pakete osobama slabijeg imovinskog stanja koji su korisnici Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac. Na akciji podjele sudjelovali su Marijana Markov, Marta Cenkovčan, Lucija Vincek, Luka Šanjić, Ivan Gazdek, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Klara Imbriovčan, Lucija Kovaček i Andrija Paša zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša.

Nakon što su prikupili više od 150 kilograma raznih namirnica na organiziranoj akciji u svojoj školi, učenici su imali prilike vidjeti sjedište GDCK Đurđevac, sudjelovati u podjeli i vidjeti kome se dijele namirnice koje su prikupili, a bili su i u podjeli na terenu gdje su vidjeli u kakvim uvjetima žive osobe slabijeg imovinskog stanja u njihovom mjestu. Cilj akcije je bio da se učenici aktivno uključe u rad Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac kako bi od malih nogu stekli dragocjeno iskustvo humanitarnog pomaganja.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content