Prezentacija projekta ‘Zdrav za 5’ u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec

Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec sudjelovali na podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge u GDCK Koprivnica
19/12/2019
Učenici Osnovne škole Molve prikupili više od 150 kilograma hrane i higijenskih potrepština
20/12/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, pridružilo se Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj u provođenju projekta ‘Zdrav za 5’. Projekt, koji se s nacionalne razine provodi već nekoliko godina, namijenjen je učenicima osmih razreda osnovnih škola, a tema projekta je ovisnost o alkoholu, prekomjerno pijenje te općenito o štetnosti zlouporabe alkohola i kaznenopravnim aspektima.

Sredstva ovisnosti, prije svega duhan, alkohol i droge postali su sastavni dio odrastanja velikog dijela mladeži. Uz zlouporabu sredstava ovisnosti javljaju se i drugi socijalni problemi poput maloljetničke delinkvencije, školskog i izvanškolskog nasilja, problema mladih koji ne završavaju školovanje, kao i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

U sklopu prezentacije, koja je održana u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec policijska djelatnica Maja Gregurović ukazala je učenicima 8. razreda na štetnosti pijenja alkohola te im pokazali i neke video materijale kako bi vidjeli što sve djeca i odrasli rade kada previše popiju, kako alkohol djeluje, zašto uopće počinju piti. Nakon toga djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Jelena Premec Pavešić prezentirala je učenicima 5 tipova takozvanih „pijanih naočala“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti od 0,4 do iznad 2,5 promila te su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content