U Zagrebu održano svečano predstavljanje projekata u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Kroz projekt ‘Srce na kotačima’ pomogli smo 200 obitelji u 11 općina
06/06/2019
Sudjelovanje na FEAD Network konferenciji u Vilniusu
07/06/2019

ZAGREB/KOPRIVNICA – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je u povodu dovršetka postupka ugovaranja projekata financiranih sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, organizirao predstavljanje 53 projekta odobrenih u sklopu Poziva “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije” i “Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“.

Događanje je organizirano u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, gdje su svim korisnicima bespovratnih sredstava dodijeljene plakete. Kao predstavnice Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koje provodi projekt ‘Mali humanitarko’, svečanosti su prisustvovale Antonija Habajec iz Koprivnice i Antonija Pukec iz partnerskog društva  GDCK Križevci. Projekt ‘Mali humanitarko’ prvi je projekt Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a ciljevi su mu povećanje uloge Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području održivog razvoja Koprivničko-križevačke županije te osnaživanje partnerstva Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sa školama i lokalnom zajednicom u podizanju svijesti o održivom razvoju.

O projektima je govorila Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nj.E. Emilija Georgiev Regamey, veleposlanica Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Švicarsko-hrvatski program suradnje podupire brojne aktivnosti kroz projekte razminiranja i društveno-gospodarske integracije i unaprjeđenja vodoopskrbne infrastrukture te kroz osiguravanje preduvjeta za uspješne znanstveno-istraživačke projekte, promicanje partnerstva i bilateralne suradnje hrvatskih i švicarskih neprofitnih organizacija i promicanje doprinosa civilnog društva gospodarskoj i društvenoj koheziji.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content