Sudjelovanje na FEAD Network konferenciji u Vilniusu

U Zagrebu održano svečano predstavljanje projekata u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje
06/06/2019
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 10. do 14. lipnja 2019.
07/06/2019

KOPRIVNICA – Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovala je od 4. do 5. lipnja na FEAD Network Meeting, konferenciji u organizaciji Europske komisije, održanoj u Vilniusu u Litvu.

GD CK Koprivnica od početka sudjeluje u projektima FEAD, Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a na jednoj od konferencija prezentiran je projekt ‘Socijalna košarica’ kojeg je GD CK Koprivnica provelo od 2014. do 2016. godine.

Tema 16. konferencije bila je Rješavanje problema siromaštva i socijalne isključenosti starijih osoba kroz FEAD. Na Konferenciji su izneseni primjeri domaćina, Litve, a sudionici konferencije obišli su Banku hrane koja pomaže donacijama hrane osobama u potrebi. Osim domaćih primjera dobre prakse, zanimljivo izlaganje imao je Slovački Crveni križ o podjeli FEAD paketa, a primjere rada sa starijim osobama iznijeli su još predstavnici različitih organizacija iz Mađarske, Grčke i Nizozemske.

Na konferenciji su, uz ravnateljicu GD CK Koprivnica, sudjelovali predstavnici Crvenog križa iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Ureda Crvenog križa iz Bruxellesa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content