Kroz projekt ‘Srce na kotačima’ pomogli smo 200 obitelji u 11 općina

U Robnom centru KTC prikupljeno oko 80 kilograma hrane i 8 komada higijenskih potrepština
05/06/2019
U Zagrebu održano svečano predstavljanje projekata u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje
06/06/2019

KOPRIVNICA – Projekt ‘Srce na kotačima’, za koji su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisali Ugovor o dodjeli financijskih sredstava, uspješno je priveden kraju.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 30.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta bio je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 općina, a ugovorom su odobrena sredstva za 200 paketa koje su na kućne adrese korisnika dostavili predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica. Paketi su obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice (brašno, ulje, sol, šećer, riža, tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) te šampon, sapun i toaletni papir.

Projekt je trajao šest mjeseci, a osim nabavke i podjele paketa, u sklopu projekta održana je i edukacija o Zakonu o humanitarnoj pomoći i Zakonu o volonterstvu za volontere koji su sudjelovali u projektu. Edukacija je bila namijenjena predsjednicima općinskih društava Crvenog križa te volonterima iz svake općine, a  stečena nova znanja o volontiranju polaznici edukacije prenijeli su u općinska društva Crvenog križa s ciljem suradnje s postojećim i budućim volonterima koji će pružati socijalnu podršku stanovnicima na svojem području.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt Srce na kotačima pridonio je dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima s područja 11 općina kojima ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content