U Supernovi prikupljeno 269 kilograma hrane i 33 higijenskih proizvoda

Na rujanskim akcijama prikupljeno 437 doza krvi, imamo i dva nova jubilarca
16/09/2022
Uspješna akcija Zaklade Ana Rukavina u GDCK Koprivnica: u registar se upisala 34 građana
19/09/2022

KOPRIVNICA – U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo u subotu, 17. rujna 2022. godine u Shopping centru Supernova, građani su donirali 269 kilograma različitih prehrambenih namirnica i 33 komada higijenskih potrepština.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ove akcije!

Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni ili higijenski proizvod u kolicima naših volontera, a željeli bi pomoći, donacije možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od 7 do 15 sati, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem, javite nam se!

U prikupljanju donacija u Supernova centru sudjelovali su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Kupcima su dijelili letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimali donacije te na kraju s našim djelatnicima sve razvrstali na police Socijalne samoposluge. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za sugrađane u potrebi.

Među volonterima koji su prikupljali donacije za Socijalnu samoposlugu i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content