Na rujanskim akcijama prikupljeno 437 doza krvi, imamo i dva nova jubilarca

Zaklada Ana Rukavina u GDCK Koprivnica u ponedjeljak upisuje u registar
16/09/2022
U Supernovi prikupljeno 269 kilograma hrane i 33 higijenskih proizvoda
17/09/2022

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, od 12. do 16. rujna održavale su se akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao što je predviđeno Kalendarom akcija za 2022. godinu. Prva tri dana proveli smo gradske akcije u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a u četvrtak su naše ekipe bile na terenu, u Policijskog upravi koprivničko-križevačkoj i  Koprivničkim Bregima. U petak je održana posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za rujan, ponovno u prostorijama GDCK Koprivnica.

Na akcijama u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica tijekom tri dana dobrovoljni darivatelji dali su 293 doze krvi. U ponedjeljak su prikupljene 103 doze, a u utorak i srijedu po 97 doza dragocjene tekućine. Na akcije su pristupile 333 darivatelja, a izdvajamo dva jubilarna darivatelja sa 100. dozom darovane krvi. To su Mirko Hemetek iz Draganovca te Danijel Perošić iz Virja, koji su se ovime uključili u Klub 100 zlatnih darivatelja krvi. Čestitamo!

U četvrtak, 15. srpnja na akciju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj odazvao se 31 darivatelj, od kojih je njih 29 dalo krv, dok je na akciju u Koprivničkim Bregima došlo 29 dobrovoljnih darivatelja, a krv je moglo dati njih 28.

U petak, 22. srpnja održana je akcija u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, gdje je krv dalo 88 darivatelja od 83 koliko je pristupilo akciji.

Zaključno, u rujnu su se našim akcijama DDK odazvala 472 darivatelja, koji su dali 437 doza krvi. Po prvi puta dragocjenu tekućinu je dalo šest darivatelja krvi, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u listopadu 2022. godine.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content