U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Sat odgoja za humanost održali smo u 33 peta razreda u županiji

U Osnovnoj školi Molve održana edukacija i radionica za izradu kasica
30/01/2020
Napustio nas je Zlatko Šestak, jedan od ‘zlatnih’ darivatelja krvi
03/02/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ i u novoj godini nastavlja s provođenjem sata odgoja za humanost na kojem se učenike petih razreda osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, podučava o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o načelima prema kojima pokret djeluje u svijetu i u Hrvatskoj te o humanitarnom radu i volontiranju.

Do sada je Sat odgoja za humanost održan za ukupno 608 učenika petih razreda na području županije i to u osnovnim školama Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca u Križevcima, Svetom Petru Orehovcu, Molvama, Novigradu Podravskom, Legradu, Rasinji, Đelekovcu i Hlebinama.

Učenici su do sada u svim razredima sa zanimanjem pratili predavanje, a većina ih je i aktivno sudjelovala s puno pitanja. Svima najinteresantniji dio je ponavljanje naučenog igranjem on-line kvizova Upari par – spojiti datum sa značajnim događajem u povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa, Upari par odnosno kada se obilježavaju važni datumi kroz godinu ili povezivanje temeljnih načela Crvenog križa s pojašnjenjima.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenike od malih nogu educiralo o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti i sudjelovanje u lokalnoj zajednici od malih nogu.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content