Napustio nas je Zlatko Šestak, jedan od ‘zlatnih’ darivatelja krvi

U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Sat odgoja za humanost održali smo u 33 peta razreda u županiji
31/01/2020
Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
07/02/2020

Koprivnica – U petak 31. siječnja 2020. godine, u 76. godini, umro je Zlatko Šestak, dobrovoljni darivatelj krvi.

Zlatko je bio jedan od prvih dobrovoljnih darivatelja krvi koji su bili začetnici organiziranog okupljanja dobrovoljnih darivatelja krvi, kako u Podravki u kojoj je radio, tako i u organizaciji Crvenog križa u Koprivnici.

Zlatko Šestak, rođen 30. srpnja 1944. godine u Koprivnici, prvi puta darivao je krv 1967. godine u Podravci ne pitajući za koga i zašto. Znao je da će svaka doza krvi nekome spasiti život; ozlijeđenome, bolesnome, a njihovim najmilijima donijeti radost i osmjeh na lica. I tako je bilo sve do 2014. godine kada je zbog godina krv dao zadnji puta.

Dugogodišnji je član Crvenog križa i Kluba 100 – dobrovoljnih darivatelja krvi.

Svojim je primjerom  darivatelja krvi stalno isticao plemenitost i humanost svakog mladog čovjeka koji se odlučio dati krv. Jer svaka je doza krvi spašavala nekome život, vraćala osmijeh na lice i radost u obitelj.

Zlatko je krv dao 136. puta. Primio je Medalju Grada Koprivni9ca, te odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske “Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske”. Završnu zahvalnicu i plaketu Hrvatskog Crvenog križa za doprinos davalaštvu krvi Zlatko Šestak dobio je na svečanosti u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada 2016. godine.

Sjećat ćemo ga se zauvijek, osim kao darivatelja, kao prijatelja, kolege i humanista.

Hvala mu za svu plemenitost i za spašene mnoge ljudske živote!

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content