U Osnovnoj školi Molve održana edukacija i radionica za izradu kasica

Sve što trebate znati o novom Koronavirusu
29/01/2020
U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Sat odgoja za humanost održali smo u 33 peta razreda u županiji
31/01/2020

MOLVE – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, u Osnovnoj školi Molve održana je edukacija za članove učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ kojoj se pridružilo i nekoliko njihovih kolega iz škole zainteresiranih da saznaju nešto novo. Na edukaciji su učenicima predstavljene djelatnosti gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Đurđevac i Križevci, odnosno konkretne humanitarne akcije koje provode na svom području kao što je rad socijalnih samoposluga, podjela paketa korisnicima s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama ili podjela odjeće i obuće.

Saznali su i sve o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa u svijetu i u Hrvatskoj, važnim datumima u povijesti Crvenog križa, načelima po kojima djeluje te o važnosti humanitarnog pomaganja općenito.

Nakon edukacije održana je radionica na kojoj su učenici, zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša, izradili kasice koje će biti postavljene po razredima u njihovoj školi za prikupljanje humanitarne pomoći, a kako bi se kasnije za prikupljeni iznos kupile namirnice koje će se podijeliti korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content