U Rasinji otvorene prostorije Općinskog društva Crvenog križa

Održana edukacija „Socijalni marketing“
30/04/2015
Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa
06/05/2015

RASINJA – U povodu Dana Općine Rasinja, u ponedjeljak 4. svibnja, u Rasinji su otvorene nove prostorije Općinskog društva Crvenog križa Rasinja na Trgu svetog Trojstva.
Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja dobilo je prostorije zahvaljujući Općini koja je uredila zgradu u kojoj je smješten i Općinski centar za kulturu, tradiciju i edukaciju. Na pročelju zgrade postavljena je i tabla s natpisom Općinskog društva, a koju su zajedno otkrili i tako svečano otvorili prostor, Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja i Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja jedno je od aktivnijih, a na području Rasinje i dosad su djelovali u prostorima Općine Rasinja, a u novouređenom prostoru imat će bolje uvjete za rad. Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja nastavit će u svojim prostorijama sa socijalnim radom koji obuhvaća podjelu rabljene robe i povremeno paketa s hranom, a održavat će i svoje sastanke.
Otvorenje novih prostora Crvenog križa u Rasinji lijepi je uvod u obilježavanje Tjedna Hrvatskog Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, a ujedno je Rasinja i mjesto u kojem je živjela barunica Ludmila Inkey, predsjednica Crvenog križa Koprivnica koja je u godinama prvog Svjetskog rata vrlo aktivno radila za Crveni križ, a uz nju je vrlo aktivna bila i njezina kćer baronesa Lili, obje humanitarke i dobrotvorke.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content