U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca prikupljeno više od 600 kilograma raznih namirnica

Poslovni poklon ‘Vaš dar za pravu stvar’
03/12/2020
Najmlađi ‘Nemčići’ izradili čestitke za korisnike Socijalne samoposluge
03/12/2020

KRIŽEVCI – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima provedena je još jedna hvale vrijedna humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Akciju su organizirale članice učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, Sara Androić, Lana Crnčić, Ana Balen, Dora Lovreković, Sara Konfic i Rea Galaš u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci. Organizaciji i provedbi akcije pridružile su se još i učenice petog razreda Ema Vrhovec, Maja Benčak i Ema Doskočil, a sve su se one zdušno i pune entuzijazma prihvatile prikupljanja i sortiranja donacija znajući da će svojim dobrovoljnim radom pomoći onima kojima je to potrebno.

Akcija, koja je provedena u srijedu, 2. prosinaca 2020. godine, bila je više nego uspješna jer su se njihovi kolege i nastavnici odazvali u velikom broju i pokazali svoju humanost te je prikupljeno više od 600 kilograma raznih namirnica koje su zatim dostavljene u Socijalnu samoposlugu Sveti Marko Križevčanin Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Sve prikupljene donacije bit će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana, a ovim putem zahvaljujemo svima na donacijama!

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content