Najmlađi ‘Nemčići’ izradili čestitke za korisnike Socijalne samoposluge

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca prikupljeno više od 600 kilograma raznih namirnica
03/12/2020
Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u KTC-u
04/12/2020

KOPRIVNICA  – Učenici 1.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice i njihova razrednica Đurđica Pošta razveselili su nas svojim božićnim čestitkama koje ćemo podijeliti našim korisnicima. Prekrasne božićne čestitke samo su nastavak uspješne suradnje koja traje već nekoliko godina između koprivničkog Crvenog križa i koprivničke škole Antuna Nemčića Gostovinskoga, posebno onih razreda pod mentorstvom Đurđice Pošte.

Već tradicionalno, prije svakih božićnih blagdana učenici pod mentorstvom Đurđice Pošta posjete koprivnički Crveni križ i poklone nam čestitke koje su sami izrađivali a mi  male ‘Nemčiće’ upoznamo s našim radom. Iako nas zbog epidemije ove godine nisu mogli posjetiti učenici 1.c razreda i njihova mentorica sjetili su se naših sugrađana kojima će to možda biti i jedina čestitka koju će dobiti.

Božićni blagdani nisu bili jedini motiv učenicima za izradu čestitki, već i Međunarodni dan volontera, 5. prosinca i blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca s kojima ih je upoznala njihova razrednica. Volonteri su velika snaga svih humanih akcija i važno je naše najmlađe sugrađane učiti kako je lijepo pomagati onima kojima je to potrebno, a Sveti Nikola, to je dobro poznato, zaštitnik je siromašnih.

Hvala našim dragim učenicima što misle na one kojima je pomoć potrebna, a našim korisnicima čestitke će izmamiti osmijeh na lice u ovo predblagdansko vrijeme.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content