U Kauflandu prikupljeno više od 1,5 tone prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu

Na Skupštini koprivničkog Crvenog križa prihvaćeni planovi i uručene zahvalnice volonterima
16/12/2021
Uoči blagdana prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu još u Supernova centru i KTC-u
17/12/2021

  KOPRIVNICA – U sklopu „Tjedna solidarnosti“ Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15. prosinca 2021. godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Kauflandom organiziralo je i provelo akciju prikupljanja namirnica za potrebe Socijalne samoposluge pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar“. U košari, koja je bila postavljena u Kauflandu tijekom cijelog „’Tjedna solidarnosti“ ukupno je prikupljeno 1542 kg prehrambenih namirnica i 276 komada higijenskih potrepština. Sve te donacije velikodušnih kupaca koprivnički Crveni križ će podijeliti u ovo predblagdansko vrijeme u Socijalnoj samoposluzi potrebitim obiteljima s područja Koprivnice. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su podržali akciju i omogućili da i dalje nastavljamo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i našim volonterima koji su dijelili letke s popisom potrebnih namirnica.

Također pozivamo sve koji žele donirati prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, a nisu bili u mogućnosti doći u Kaufland, da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radić 7, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

U prikupljanju donacija u Kauflandu te pakiranju i podjeli paketa u Socijalnoj samoposluzi sudjelovali su umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content