U Kauflandu prikupljeno više od tone prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu

Skupština županijskog Društva Crvenog križa prihvatila planove rada i financija za 2023. godinu
15/12/2022
Dobrovoljni darivatelji u prosincu dali 469 doza krvi, ukupno ove godine prikupljeno 5088 doza dragocjene tekućine
19/12/2022

KOPRIVNICA – U sklopu „Tjedna solidarnosti“ Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15. prosinca 2022. godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Kauflandom organiziralo je i provelo akciju prikupljanja namirnica za potrebe Socijalne samoposluge pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar“. U košari, koja je bila postavljena u Kauflandu tijekom cijelog „’Tjedna solidarnosti“ ukupno je prikupljeno 1023 kg prehrambenih namirnica i 141 komad higijenskih potrepština. Sve te donacije velikodušnih kupaca koprivnički Crveni križ će podijeliti u ovo predblagdansko vrijeme u Socijalnoj samoposluzi potrebitim obiteljima s područja Koprivnice. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su podržali akciju i omogućili da i dalje nastavljamo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i našim volonterima  koji su dijelili letak s popisom potrebnih namirnica.

Također pozivamo sve koji žele donirati prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, a nisu bili u mogućnosti doći u Kaufland, da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radić 7, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

U prikupljanju donacija u Kauflandu te pakiranju i podjeli paketa u Socijalnoj samoposluzi sudjelovali su umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content